Wat is er mooier dan een stralend schone jacht? De specialistische kennis die bij het reinigen van schepen komt kijken, is niet zomaar aanwezig bij elk schoonmaakbedrijf.

Of u nu een plezierjacht van 15 meter heeft of een 146 meter lange megajacht die toe is aan een goede poetsbeurt, wij helpen u graag om uw schip weer prachtig schoon te maken.

Jacht reinigen

Wat verstaan wij onder jachtreiniging? Afhankelijk van uw wensen gaan wij bij het schoonmaken van uw schip of boot aan de slag met:

  • Dieptereiniging van het interieur
  • Poetsen en polijsten van het exterieur

Dieptereiniging van het interieur

Vlekken, kringen en een muffe lucht – ook de kussens, matrassen en vloerbedekking in uw jacht zijn soms aan reiniging toe. Onze schoonmakers desinfecteren uw interieur en zorgen dat alle vieze geurtjes, huisstofmijt en vlekken weer verleden tijd zijn.

Poetsen en polijsten van het exterieur

Een gepoetste en gepolijste boot is natuurlijk een lust voor het oog. Belangrijker is echter dat een grondige reiniging voor een langere levensduur van uw jacht kan zorgen.

De Glas Gevel Groep Maritiem heeft de ervaring en productkennis om uw pareltje met de modernste schoonmaakmiddelen te behandelen. Hierdoor bent u niet alleen verzekerd van een optimale glans maar ook van bescherming van gelcoats of lak.

Nanoglas coating: ons alternatief voor antifouling

Kijkt u er ook zo tegenop dat u aan het eind van ieder seizoen weer dagenlang bezig bent om de onderkant van uw boot aangroeivrij te krijgen? Dan hebben wij goed nieuws: bij de coating die wij hebben ontwikkeld, is dat drama voorbij.

Onze coating werkt op basis van nanoglas, een beschermingsmiddel dat water- en vuilafstotend is. Het is zo glad dat niets zich eraan hecht.

Eenmaal aangebracht blijft deze coating jarenlang zijn werk doen. Daarom hoeft u uw boot aan het eind van het seizoen alleen nog even af te spoelen met warm water.

Nanoglas coating heeft bovendien als voordeel dat het veel milieuvriendelijker is dan antifouling onderwaterverf. De aangroei werende middelen van antifouling komen immers niet meer in het water terecht.

In de 5 jaar waarin we deze coating nu gebruiken zijn de booteigenaren die hun vaartuig hiermee hebben laten behandelen nog steeds verbaasd over het resultaat.

Zo snel was hun boot nog nooit schoon en winterklaar.

Problemen die wij met jachtreiniging oplossen

Wanneer u met uw schip veel in stedelijke gebieden ligt, zult u ongetwijfeld wel eens last hebben gehad van vliegroest. Dit zijn deeltjes die door de lucht aan komen vliegen en zich aan een vochtige jacht vastzetten. De roestvorming begint in dat geval dus van buitenaf en kan zo zelfs de meest hoogwaardige materialen aantasten.

Gelukkig hebben onze vakmensen de juiste ervaring om dit soort problemen veelal op te lossen zonder de onderliggende laag aan te tasten. Ook kleine krassen kunnen we meestal verwijderen zonder overspuiten.

Periodiek onderhoud voor uw jacht

In de scheepvaart begint periodiek onderhoud eigenlijk altijd met schoonmaken. Onze professionele jachtreinigers komen er op locatie voor zorgen dat uw boot er weer als nieuw uitziet.

Is uw jacht niet alleen toe aan een schoonmaakbeurt maar ook aan een nieuwe beschermlaag? Wij helpen u graag met het aanbrengen van beschermingssystemen voor de lak en het roestvrijstaal.

Jachtreiniging tarieven

Bent u benieuwd naar onze prijzen voor jachtreiniging? Laat uw gegevens achter via het contactformulier aan de rechterkant en wij bellen u terug.

Wilt u liever niet bellen? Vraag een offerte aan.

Volg ons


Neem contact op