Als er iets is waar de Glas Gevel Groep verstand van heeft, dan zijn het wel hoogwerkers. Onze glazenwassers hebben dankzij deze machines met hydraulische arm geen enkele moeite om grotere complexen zoals kantoren, scholen, VvE-gebouwen en scholen schoon te houden.

Zoekt u zelf een hoogwerker specialist? Onze vakmensen staan graag voor u klaar.

Verschillende typen hoogwerkers

Afhankelijk van de werkzaamheden kunnen verschillende soorten hoogwerkers het meest geschikt zijn voor uw schoonmaak- of onderhoudsklus. Zo kan er onderscheid worden gemaakt naar hefmechanisme:

 • Knikarmhoogwerker
 • Schaarhoogwerker
 • Spinhoogwerker
 • Telescoophoogwerker

En naar de mobiliteit van de hoogwerker:

 • Aanhangerhoogwerker
 • Autohoogwerker

Knikarmhoogwerker

De naam zegt het al: de knikarmhoogwerker kan dankzij zijn knikarm op plaatsen komen waar bijvoorbeeld een schaarhoogwerker niet bij kan. Zo zijn obstakels voor deze hoogwerker geen enkel probleem.

Schaarhoogwerker

Omdat schaarhoogwerkers recht omhoog bewegen, zijn zij met name geschikt voor klussen waarbij de werkzaamheden plaatsvinden langs een vlakke gevel of wand. Zoals vaak bij glazenwassen het geval is.

Dankzij deze verticale beweging hebben zij over het algemeen een grotere hefcapaciteit dan bijvoorbeeld telescoophoogwerkers. Ook is het platform dat de vakman naar de gewenste werkplek brengt meestal groter.

Spinhoogwerker

De spin- of spiderhoogwerker is dankzij zijn spinnenpoten een breed inzetbare hoogwerker. Deze poten zorgen er namelijk voor dat de druk op de ondergrond minimaal is.

Telescoophoogwerker

Een telescoophoogwerker is populair in uiteenlopende sectoren omdat deze zeer breed inzetbaar is. Zelfs op ruw terrein kan deze hoogwerker vaak op volle hoogte worden verplaatst.

Daarnaast kan een telescoophoogwerker meestal hoger reiken dan bijvoorbeeld een schaarhoogwerker.

Aanhangerhoogwerker

Het grootste voordeel van een aanhangerhoogwerker is de mobiliteit. De snelheid waarmee deze hoogwerker verplaatst kan worden, zorgt ervoor dat hij gemakkelijk op dezelfde dag op verschillende locaties kan worden ingezet.

Autohoogwerker

De autohoogwerker is niet alleen flexibel inzetbaar dankzij zijn mobiliteit, hij is ook zeer geschikt om werkzaamheden uit te voeren op plekken die voor een normale hoogwerker niet altijd bereikbaar zijn.

Autohoogwerkers zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kan er qua hefmechanisme bijvoorbeeld sprake zijn van een telescoop- of knikhoogwerker.

Schakel onze ervaren hoogwerker specialisten in

Niet iedereen kan zomaar een hoogwerker bedienen. Gelukkig hebben de vakmensen van de Glas Gevel Groep een brede ervaring met verschillende typen hoogwerkers. Bovendien weten zij dankzij hun opleidingen exact waar de risico’s liggen.

Al onze hoogwerker specialisten bezitten namelijk de volgende certificeringen:

 • IPAF: een internationaal erkend diploma voor het werken met hoogwerkers
 • VCA: hét diploma voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers
 • SVS-diploma Basisopleiding Glazenwassers
 • SVS-diploma Glazenwasser in Uitzonderingssituaties
 • SVS-diploma Gevelreiniging voor gevorderden
 • Een EHBO-diploma

Hoogwerker tarieven

Bent u benieuwd naar de prijzen van onze hoogwerker specialisten? Laat uw gegevens achter via het contactformulier aan de rechterkant en wij bellen u terug.

Wilt u liever niet bellen? Vraag een offerte aan.

Volg ons


Neem contact op