Is uw pand beklad met graffiti? Dan wilt u dat vast zo snel mogelijk laten verwijderen. Om te voorkomen dat uw muren schade oplopen door de verkeerde reinigingsmethode of het verkeerde reinigingsmiddel is het belangrijk dat u professionele hulp inschakelt.

Onze vakmensen staan u graag bij om tot de juiste oplossing te komen.

Graffiti verwijderen van muur

Afhankelijk van het type ondergrond en de ernst van de vervuiling kunt u graffiti op verschillende manieren van uw muur verwijderen:

Gevel stoomcleanen of stoomreinigen

Wie liever geen gebruik wil maken van agressieve reinigingsmiddelen kan het beste kiezen voor stoomcleanen. Stoomcleanen is een geschikte vorm van gevelreiniging wanneer de vervuiling van uw muur niet te ernstig is. Denk aan lichte aanslag zoals mos of algen.

Bij stoomreinigen spuiten we kokend water bij hoge druk tegen de gevel. Uiteraard zorgen wij ervoor dat daarbij de voegen niet beschadigen.

Gevel chemisch reinigen

Wanneer de aanslag op uw muren zwaarder is, kiezen we voor chemisch reinigen. Naast graffiti kan het dan bijvoorbeeld gaan om vervuiling door roest of klimop.

Bij chemisch reinigen reinigen we uw gevel met een chemisch of biologisch schoonmaakmiddel. Dit middel brengen we op de muur aan, waarna het enige tijd moet inwerken.

De chemische reactie die onze graffiti remover vervolgens veroorzaakt, verwijdert de vervuiling zonder de geveldelen aan te tasten. Het schoonmaakmiddel dat na inwerking is achtergebleven, spuiten we samen met het vuil van de gevel met een hogedrukreiniger of stoomreiniging.

Gevel zandstralen

Wanneer we geen water en stoom kunnen gebruiken om graffiti te verwijderen, kunnen wij ook zandstralen. Deze snelle maar agressieve methode wordt met name gebruikt voor gevelreiniging als er sprake is van zeer hardnekkig vuil. Graffiti en verf zijn daar perfecte voorbeelden van.

Zandstralen houdt in dat fijne zanddelen onder hoge druk tegen de gevel worden geblazen. Hierdoor wordt een dun laagje van de muur verwijderd, inclusief de graffiti.

Een voordeel is dat uw gevel er na het stralen weer als nieuw uitziet. Een nadeel is dat uw voegen kleine beschadigingen kunnen oplopen en daarna moeten worden vernieuwd.

Uw gevel nabehandelen: anti-graffiti coating en hydrofoberen

Om te voorkomen dat uw gevel opnieuw vervuild raakt, raden wij aan om uw muren na reiniging extra te behandelen. Ook hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden:

Anti-graffiti coating aanbrengen

Een goede manier om uw groot onderhoudskosten laag te houden, is het aanbrengen van anti-graffiti coating. Dergelijke coating zorgt voor een extra beschermlaag doordat graffiti zich minder goed kan hechten aan uw muren.

Uw gevel hydrofoberen

Hydrofoberen is een ander woord voor waterdicht maken. Deze vorm van impregneren heeft een aantal voordelen:

  • Graffiti verwijderen wordt makkelijker
  • Doorslaand vocht wordt tegengegaan
  • Uw buitenmuren blijven langer schoon omdat vuil zich minder snel kan hechten
  • Algen en schimmels groeien minder snel op de gevel

Kosten graffiti verwijderen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het verwijderen van graffiti en het nabehandelen van uw gevel? Laat uw gegevens achter via het contactformulier aan de rechterkant en wij bellen u terug.

Wilt u liever niet bellen? Vraag een offerte aan.

Volg ons


Neem contact op